czwartek, 17 marca 2011

Fasolka niby bretońska.

Oczywiście nie można wykorzystać suchego ziarna więc korzystamy z zielonej fasolki szparagowej.
Danie proste i sycące.

SKŁADNIKI:


  • 500g fasolki szparagowej
  • 500g mieszanki warzywnej ( włoszczyzna)
  • pierś z kurczaka
  • cebula
  • chude parówki(opcjonalnie ,jak ktoś się boi niech nie stosuje ,ja tam jem namiętnie)
  • przecier pomidorowy
  • sól ,pieprz ,majeranek,natka pietruszki
SPOSÓB WYKONANIA:

Mrożonki wsypać do garnka i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli.
Mięso z kurczaka i cebule podsmażyć z ulubionymi przyprawami ( gyros ,do kurczaka ,do grilla jak kto woli)
dodać do warzyw i chwilę dusić ,dodać pokrojone parówki ,kiedy warzywa będą miękkie ,dodać przecier pomidorowy ,majeranek ,sól ,pieprz.
Gotową potrawę posypać natką pietruszki.

Można jeść samodzielnie albo z plackami owsianymi lub ciemnym pieczywem na III fazie.

1 komentarz: