tag:blogger.com,1999:blog-166927543112563109.post3685138358039816509..comments2023-10-22T08:21:52.959+02:00Comments on Gotowanie na Dukanie: CHLEB DUKANAMaohttp://www.blogger.com/profile/14944844526227177855noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-166927543112563109.post-68473069099234245332011-01-30T12:23:26.893+01:002011-01-30T12:23:26.893+01:00pychotkapychotkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-166927543112563109.post-82754476154029092472011-01-02T21:41:14.976+01:002011-01-02T21:41:14.976+01:00MĄKA. ORKISZ. IG to błedy.
BH.224.
MOTTO: Mąka ork...MĄKA. ORKISZ. IG to błedy.<br />BH.224.<br />MOTTO: Mąka orkiszowa, jest mąką z odmiany pszenicy. * <br /><br />PSZENICA MA RÓŻNE ODMIANY, I JEDNĄ Z NICH JEST WŁAŚNIE ORKISZ:<br />Jest uważany za odmianę bardziej wartościową, ale składniki i w tym skrobię, ma taką jak pszenica. Podobno ta odmiana była uprawiana, wcześniej niż klasyczna pszenica. Problem jednak w tym mieleniu, jak z każdą mąką, wówczas gdy zmielimy ziarna.<br /><br />GDYBYŚMY NP. ZIARNA PSZENICY LUB ŻYTA, ZAMIAST MIELIĆ UGOTOWALI SOBIE W WODZIE:<br />A potem upiekli to taki chleb byłby zdrowy i odchudzający, podobnie jak ten CHLEB typu KR-IRL. Przy mieleniu ziaren zbóż, pękają wiązania międzycząsteczkowe w strukturze skrobi, czyli węglowodanu złożonego, i wówczas glukoza wchłania się do naszej krwi bardzo szybko i w dużej ilości, stymulując otyłość oraz nadwyrężając trzustkę. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu czyli zdecydowanie GLUKOZA nienaturalna.<br /><br />TO JEDEN Z DRAMATYCZNYCH BIOLOGICZNYCH REKORDÓW IN MINUS:<br />Błąd człowieka powielany przez wieki. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! <br /><br />DZISIAJ NP. W TYBECIE LUDZIE UPRAWIAJĄ ZBOŻE TZW. JĘCZMIEŃ: <br />Ziarna z tego zboża prażą na patelni bez dodatku tłuszczu oczywiście, a następnie wypiekają z tych ziaren super chleb. Mielenie jest Im obce. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. *<br /><br />KONKLUZJA finalna: <br />Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.<br /><br />R E F L E K S J A:<br />INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. <br />IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes.<br /> <br />ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.<br />Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. <br />Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***<br />Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL<br />ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/KiBAhttps://www.blogger.com/profile/08478491579265309149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-166927543112563109.post-78255628251314664362010-06-24T15:23:32.836+02:002010-06-24T15:23:32.836+02:00Upiekłam je :) są bardzo fajne - wilgotne w środku...Upiekłam je :) są bardzo fajne - wilgotne w środku, z chrupiącą skórką i bardzo smaczne :)Adrijahhttp://breakfast.blox.pl/2010/06/Chlebki-otrebowe.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-166927543112563109.post-27780975698613053362010-06-17T16:24:06.757+02:002010-06-17T16:24:06.757+02:00CHLEB typu KR-IRL. Dodajemy: OTRĘBY PSZENNE !!
1...CHLEB typu KR-IRL. Dodajemy: OTRĘBY PSZENNE !!<br />1A. TEMAT.<br />Przepis: uzupełniony i ZAKTUALIZOWANY.<br /><br />MOTTO: Otyłość, Cukrzyca typu 2. Dla tych chorób to skuteczny żywieniowy przełom.<br /><br />P. S. Otręby pszenne stabilizują poziom cukru we krwi w sytuacji, gdy organizm odzyskuje tzw. __GLUKOZĘ naturalną z kaszy i ryżu.<br />Proces odzysku glukozy wydłuża się zapewniając człowiekowi kilkugodzinne uczucie sytości. Dla otyłości <br />i cukrzycy typu 2 to skuteczny prozdrowotny przełom.<br />__Chleb typu KR-IRL z otrębami powoduje, że dolegliwość o nazwie zaparcia staje się zapomnianym terminem historycznym.<br /><br />Jest to obecnie jeden z najzdrowszych i najbardziej pożądanych produktów żywieniowych dla człowieka. <br />W diecie sportowców to podstawowy element energetyczny.<br />Całodzienne wyżywienie, co oczywiste realizujemy w oparciu o CHLEB typu KR-IRL oraz produkty z tabel tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.<br />Jest to: ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW !! <br /><br />Zobacz też; na stronie instytutu: IRL KRAKÓW<br />__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL<br /><br />Ditta GERD, ChicagoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-166927543112563109.post-70784453941062759762010-06-17T16:23:36.272+02:002010-06-17T16:23:36.272+02:00CHLEB typu KR-IRL. Dodajemy: OTRĘBY PSZENNE !!
1...CHLEB typu KR-IRL. Dodajemy: OTRĘBY PSZENNE !!<br />1A. TEMAT.<br />Przepis: uzupełniony i ZAKTUALIZOWANY.<br /><br />MOTTO: Otyłość, Cukrzyca typu 2. Dla tych chorób to skuteczny żywieniowy przełom.<br /><br />P. S. Otręby pszenne stabilizują poziom cukru we krwi w sytuacji, gdy organizm odzyskuje tzw. __GLUKOZĘ naturalną z kaszy i ryżu.<br />Proces odzysku glukozy wydłuża się zapewniając człowiekowi kilkugodzinne uczucie sytości. Dla otyłości <br />i cukrzycy typu 2 to skuteczny prozdrowotny przełom.<br />__Chleb typu KR-IRL z otrębami powoduje, że dolegliwość o nazwie zaparcia staje się zapomnianym terminem historycznym.<br /><br />Jest to obecnie jeden z najzdrowszych i najbardziej pożądanych produktów żywieniowych dla człowieka. <br />W diecie sportowców to podstawowy element energetyczny.<br />Całodzienne wyżywienie, co oczywiste realizujemy w oparciu o CHLEB typu KR-IRL oraz produkty z tabel tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.<br />Jest to: ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW !! <br /><br />Zobacz też; na stronie instytutu: IRL KRAKÓW<br />__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL<br />__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/<br /><br />Ditta GERD, ChicagoAnonymousnoreply@blogger.com