- kurczak (uda ,piersi) bez skóry
- żelatyna 10g/500ml
- kostka do smaku"Winiary" warzywna
- 500ml wrzątku
- jajko na twardo
We wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i żelatynę.
Mięso obrać i rozlożyc do salaterek ,na dno położyć plastry jajka i marchewki gotowanej(niekoniecznie)
Zalać salaterki wywarem z żelatyną i poczekać do stężenia.
Podawać z sosem chrzanowym ( serek homo.+ łyżeczka chrzanu) ,octem ,cytryną ,octem balsamicznym lubjak kto lubi.
wygląda apetycznie chyba sie na nią skusze dzięki za podsuniecie pomysłu :)
OdpowiedzUsuńAniu i zapewniam jest apetyczna ;0)
OdpowiedzUsuńMój Małż nie jest na Dukanie ,ale stwierdził ,że w życiu nie jadł galaretki z taką ilością mięsa i tak dobrej..he ,he i kto by pomyślał ;0)))
a to można żelatynę rozpuścić w tej wodzie po gotowanym mięsie? Żeby troszke tłuszczyku było? :P
OdpowiedzUsuń