Danie proste i sycące.
SKŁADNIKI:
- 500g fasolki szparagowej
- 500g mieszanki warzywnej ( włoszczyzna)
- pierś z kurczaka
- cebula
- chude parówki(opcjonalnie ,jak ktoś się boi niech nie stosuje ,ja tam jem namiętnie)
- przecier pomidorowy
- sól ,pieprz ,majeranek,natka pietruszki
Mrożonki wsypać do garnka i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli.
Mięso z kurczaka i cebule podsmażyć z ulubionymi przyprawami ( gyros ,do kurczaka ,do grilla jak kto woli)
dodać do warzyw i chwilę dusić ,dodać pokrojone parówki ,kiedy warzywa będą miękkie ,dodać przecier pomidorowy ,majeranek ,sól ,pieprz.
Gotową potrawę posypać natką pietruszki.
Można jeść samodzielnie albo z plackami owsianymi lub ciemnym pieczywem na III fazie.
Wyglada smacznie ;-) musze to sprobowac ;-)
OdpowiedzUsuń