SKŁADNIKI:

3 jajka
3 kopiaste łychy otrębów owsianych(ja je zmieliłam)
2 kopiaste łychy skrobi kukurydzianej
łyżeczkę aromatu waniliowego
2 łychy dość czubate słodziku w proszku
łycha kopiasta proszku do pieczenia
300 gram serka homo
SPOSÓB WYKONANIA:
Białka przekładamy do pozostałych składników (uwaga, nie odwrotnie, nigdy nie przekładamy pozostałych składników do białek, bo piana się niszczy).
Wlewamy to na dużą blachę(25cmx42cm) wyłożoną papierem do pieczenia i równo rozsmarowujemy. Pieczemy około 30 minut w 160 stopniach (tak naprawde czas pieczenia zależy od piekarnika).
Wyciągamy biszkopt, gdy jest ładnie rumiany i natychmiast rolujemy w wilgotną ściereczkę.
A jak całkowicie ostygnie, to rozwijamy, faszerujemy ulubionymi składnikami (ser trzykrotnie mielony ze słodzikiem i aromatem śmietankowym + galaretka ,można też posmarować nutellą) i zwijamy. Wsadzamy do lodówy, żeby składniki się przegryzły i pożeramy :)
Powinno nam to starczy na co najmniej 2 dni (ze względu na ilość skrobii), ale ciasto jest tak duże, że nie powinno być z tym problemu.
I zajadamy!!!
Została mi galaretka ,ponieważ zrobiłam jej 500ml ,więc ją pociełam i położyłam na wierzch resztę masy serowej.Świetny deser w oczekiwaniu na gotową roladę.
Jeeejaaa jak smakowicie wyglada! Jesli zbiore sily to upieke taka roladke, poki co to tylko popatrze. :)
OdpowiedzUsuńThx Mao
Pychota!!!
OdpowiedzUsuńCzy mogę prosić o przepis na galaretkę ? proszę :)
OdpowiedzUsuń